Attraktioner: slotte, museer m.m. i Sønderborg-området

I Sønderborg-området har vi ikke blot fire smukke slotte, men også flere spændende oplevelsesparker, som du kan gå på opdagelse i. Besøg også vores mindesmærker, hvor du kan mærke historiens vingesus.

Sønderborg Slot

Sønderborg Slot ligger ved Sønderborg havn og rummer en rig historie. I dag er slottet omdannet til museum med spændende udstillinger om slottets og Sønderborg-områdets historie. Børn og barnlige sjæle kan tage på skattejagt i slottets mange rum, mens de voksne kan nyde den smukke slotskirke, den dystre fangekælder og riddersalen.

Sønderborg Slot
Gråsten Slot

Gråsten Slot

Gråsten Slot er sommerresidens for den danske kongefamilie og har været det siden 1935, hvor Dronning Ingrid, der var tæt knyttet til Sønderjylland, fik overdraget slottet.

I dag er slotshaven og slotskirken åbent for offentligheden, når kongefamilien ikke er på besøg. Her kan du bl.a. nyde den flotte udsigt ud over Slotssøen eller gætte de mange planter og blomster i Den Kongelige Køkkenhave.

Augustenborg Slot

Augustenborg Slot, som er opkaldt efter hertuginde Augusta, kan i dag kun nydes udefra, da Landbrugs- og Fiskeristyrelsen har til huse i bygningerne. Man kan dog komme ind og se Augustenborg Slotskirke samt Palæet ved slottet, som er en del af Augustiana Kunstpark og Kunsthal. Her kan du opleve moderne kunst, midlertidige udstillinger og et udvalg af kunstprojekter og events.

Augustenborg Slot
Nordborg Slot

Nordborg Slot

Nordborg Slot, som tidligere hed Alsborg, er i dag en moderne efterskole, som gennem en årrække har dannet baggrund for Nord-Als Musikfestival.

Cathrinesminde Teglværksmuseum

Oplev en vaskeægte del af den danske og sønderjyske industrihistorie på Cathrinesminde Teglværksmuseum på Broagerland. Tag hele familien med ud og oplev udstillingen, som viser teglproduktionen gennem flere århundreder.

Cathrinesminde Teglværksmuseum
Dybbøl Mølle

Dybbøl Mølle

Dybbøl Mølle er i dag et dansk vartegn, som var centrum for kampene i 1864. Møllen  er indrettet som museum med udstillinger om bl.a. møllens historie, 1864 m.m. Man kan i dag med fordel besøge både møllen samt Historiecenter Dybbøl Banke for at få den fulde historie og oplevelse af 1864-fortællingerne.

Historiecenter Dybbøl Banke

Rejs med tilbage i tiden, når krig og dagligdag i 1864 genoplives med stort bymarked og soldaterlejr. Du kan søge dækning for granaterne med familien eller opleve soldaternes hverdag med spændende historiske rekvisitter.

Kanoner på Historiecenter Dybbøl Banke
Oplevelsesparken Universe

Universe

Universe er en spændende oplevelsespark for hele familien, hvor naturvidenskab, teknologi og iværksætteri er i højsædet. Oplev de mange alsidige oplevelser såsom gejseren, gletsjeren, rapelling, segway, vandkanoner, 5D-biografen, laserbanen og rakat-værksteder, mens I nyder den smukke have og de flotte omgivelser. Der er ofte events i parken samt daglige shows, fx science show og Robert Robot.

Deutsches Museum Nordschleswig

Oplev den spændende historie i den dansk-tyske grænseregion og bliv klogere på det tyske mindretals historie, identitet og kultur i Danmark.
Deutsches Museum Nordschleswig

Svømmehaller og idrætsanlæg

Der er to svømmehaller og masser af idrætshaller i Sønderborg Kommune, som blandt andet bruges af vores foreninger til et hav af aktiviteter. Se dem på kortet.

Alsiks udsigtsplatform (Point of View)

Sønderborgs smukke nye hotel, Alsik, som ligger på havnen i Sønderborg, har en helt fantastisk udsigtsplatform. Her kan du se Sønderborg fra 16. etage og nyde den uforglemmelige udsigt.

Alsik Point of View
Nydambåden

Både fra fortiden

I Sønderborg-området findes tre bådelaug, hvor du kan komme helt tæt på kopier af gamle både fra fortiden. Oplev krigerkanoen Hjortspringbåden, oldtidsbåden Nydambåden og vikingeskibet Sebbe Als.

Ringriderpladsen

Oplev middelalderens ringridning, når Sønderborg-områdets byer på skift hen over sommeren holder denne gamle tradition i hævd. Oplev de imponerende rytteroptog og fest i dagevis, når byerne trækker i festtøjet. Den største ringriderfest finder sted i Sønderborg den anden weekend i juli.

Du kan også gratis besøge Danmarks eneste ringridermuseum, som har åbent tirsdage og torsdage fra. d. 7. juli til d. 30. august kl. 11-16.

Ringriderpige til Ringriderfesten foran Sønderborg Slot